Meniu Închide

Vreau un pui

Aceasta rubrica este creata special pentru iubitorii acestei rase, care doresc ca si animal de companie un exemplar de rasa pura British Shorthair si care doresc sa aiba dovada ca acest exemplar chiar este de rasa pura.

Puteti achizitiona un pui British Shorthair cu pedigree doar de la o crescatorie care este inregistrata intr-o asociatie felina si afiliata la o asociatie internationala. Aceste asociatii au reglementari si formalitati stricte pentru crescatori, pentru a se asigura ca pisicile si puii rezultati sunt de cea mai buna calitate genetica si perfect sanatosi.

Din pacare sunt foarte multi asa zici crescatori care va vor da chiar puiul sub varsta de 12 saptamani, fara pedigree, fara microcip, fara vaccinari sau teste genetice ale parintilor. 

Asigurati-va in primul rand ca cei de la care veti lua puiul, viitorul membru al familiei dumneavoastra, are felisa inregistrata si teste genetice la pisicile din care va ofera acest pui. Pedigreeul este singurul act, singura dovada, ca pisicutul este sau nu este british shorthair. Pedigreeul este de fapt certificatul de nastere al unei pisici. 

Actele puiului

Puiul va putea pleca de la noi in jurul varstei de 3 luni, dupa efectuarea tuturor deparazitarilor si vaccinurilor necesare. Daca avem pui disponibili care nu au inca varsta optima pentru a pleca de langa mama lor si doriti ca unul dintre acestia sa devina al dumneavoastra, il puteti rezerva pe baza unui contract cu noi. Veti primi des poze cu acesta, dar va putea ajunge la dumneavoastra doar dupa efectuarea tuturor vaccinurilor necesare, adica in jurul varstei de 3 luni.

Puii vor pleca de la noi insotiti de certificat pedigree, carnet de sanatate eliberat de medicul veterinar si microcip implanat cu serie unica. In carnetul de sanatate vor fi trecute deparazitarile efectuate, vaccinurile precum si datele acestuia de identificare. Puii vor avea absolut toate vaccinurile ce se pot face pana la varsta la care il luati de la noi. Veti primi de asemenea dovada ca parintii acestuia sunt testati si au rezultate negative la bolile genetice virale transmisibile.

Ce este un certificat pedigree ?

Pedigree-ul este un certificat de nastere in care sunt trecute numele parintilor, bunicilor, strabunicilor, precum si originea acestora si gradele obtinute la concursuri – daca au. Acesta se poate elibera doar unei crescatorii autorizate si doar in cazul in care ambii parinti sunt de rasa pura si au astfel de certificate. Daca parintii puiului au pedigree, atunci obtinerea certificatului pentru acesta este o formalitate care nu implica costuri ridicate. Singura situatie in care nu se poate obtine pedigree puiului, este aceea in care parintii nu detin astfel de certificate si nu apartin unor crescatorii autorizate.

Cu siguranta veti gasi mai multe optiuni cand veti cauta un pui de British Shorthair fara pedigree si veti auzi si pe unii care spun „ce conteaza daca are sau nu pedigree”. Ganditi-va insa la simplul fapt ca nu veti stii nici macar daca data de nastere a pisicutei este cea care vi se comunica, poate ca nici daca parintii sunt sau nu cei care va sunt aratati. O crescatorie autorizata va poate arata in acte cand s-au nascut puii, cine sunt parintii si stramosii acestora.

Fiecare pui de pisica este unic in felul lui, ca si un om, are un temperament diferit, are trasaturi diferite, astfel ca este important sa aveti siguranta ca vedeti parintii reali ai noului dumneavoastra prieten.

Transportul puiului

Transportul puiului de la noi la dumneavoastra trebuie efectuat in conditii optime de siguranta pentru acesta, iar costul transportului intra in totalitate in sarcina dumneavoastra. Noi ca si crescatorie vom suporta in totalitate costurile cu cresterea, educarea, vaccinarile, deparazitarile si efectuarea carnetului de sanatate de catre medicul veterinar, precum si cu microciparea, scoaterea pedigreeului si sterilizarea puiului.

Educarea puiului

Puii vor fi socializati si vor fi invatati sa foloseasca litiera pentru a-si face nevoile. Vor manca atat mancare uscata (bobite), cat si mancare umeda (plicuri). Atentie: pisicile nu sunt oameni, au cu totul alte nevoi alimentare si nu au voie sa manance alimente si resturi de la masa noastra. Insistam mult pe dieta si alimentatia pisicilor care pleaca de la noi deoarece in mare parte de aceasta depinde sanatatea lor si aspectul fizic, calitatea blanii si nivelul lor de energie.

Toate pisicile noastre au crescut in familia noastra, alaturi de noi, ingrijite si inconjurate de dragoste si de asemenea si puii lor beneficiaza de aceleasi conditii de viata. Le acordam atentie maxima, ii rasfatam si ii crestem alaturi de noi, astfel ca in momentul in care ii veti integra in familia dumneavoastra ei vor fi obisnuiti cu viata in familie. Dorim sa va puteti bucura in liniste si fara probleme de noul dumneavoastra prieten si vom asigura asistenta in orice situatie aveti nevoie.

Conform normelor U.E. referitoare la animalele de companie, pisicul va trebui sa plece de la noi sterilizat si verificat medical pentru a asigura sanatatea acestuia.