Meniu Închide

Sfaturi si recomandari

Oricat de multe stii despre pisici, tot timpul vei afla lucruri noi, tot timpul vei invata cate ceva util. La prima vedere poate parea simplu sa cresti o pisicuta, dar daca vrei sa o faci intr-un mod responsabil, vei avea din ce in ce mai multe intrebari. Este bine sa incerci sa te interesezi despre orice, astfel ca pisicuta ta sa beneficieze de tot ce este mai bun.

Primul lucru pe care il faci cand ai un pui de pisicuta este sa te intrebi: oare ce trebuie sa ii dau sa manance sa fie sanatoasa si frumoasa? Cei de la care achizitionati puiul sigur va vor explica tot ce este nevoie, insa daca ei nu o fac, poti merge si intreba la veterinar. Ideea e ca parerile sunt impartite. De ce? Pentru ca asemeni oamenilor, au si pisicutele gusturi diferite. Insa cu un lucru vor fi toti specialistii de acord: nu dati pisicilor hrana pe care o consumam noi, oamenii. Nu dati paine, nu dati omleta sau alte resturi de mancare de la masa noastra. Ele au cu totul si cu totul alte nevoi alimentare si pot manifesta multe alergii la hrana umana. Le afecteaza si la nivelul sanatatii cat si la nivelul aspectului fizic, al calitatii blanii. Isi pierd energia si pot avea chiar reactii adverse serioase. In magazinele de specialitate veti gasi harana atat umeda, la plicuri, cat si uscata, in saculeti, pentru pui pana la un an si pentru pisici adulte sau chiar si hrana pentru pisici sterilizate, care contine exact ce au ele nevoie. Veti putea incerca 2-3 tipuri diferite de mancare, pe baza de pui, de vita, de curcan si veti observa ce ii place.

Apa este la fel de importanta pentru feline ca si pentru oameni. Asigurati-va ca noul dumneavoastra prieten are la dispozitie permanent un castron cu apa curata, proaspata. Recomand vasele de ceramica atat pentru apa cat si pentru mancare deoarece retin cea mai mica rata a microbilor, dar si inoxul este foarte bun.

O a doua grija pe care o veti avea va fi achizitionarea unei litiere, toalete, speciala pentru pisici si nisip pentru aceasta, pentru a nu exista ” surprize nedorite”. Litierele sunt de mai multe feluri, simple sau cu acoperis, cu usita si cu filtre pentru a evita mirosurile. De asemenea nisipul pentru ele este de mai multe feluri. Acordati-va putin timp si cititi pe cutii/pungi ca sa luati decizia care considerati ca va avantajeaza cel mai mult. O pisica British Shorthair cu pedigree vine educata sa faca la litiera de catre crescator si nu veti avea probleme.

Sa nu uitam un transportor/geanta in care o veti duce la veterinar la controale sau oriunde veti dori sa calatoriti insotiti de pisica. Sa va asigurati ca are tot confortul necesar in acesta cand il alegeti.

Foarte important: jucariile si locul pentru zgariat. In aproape toate magazinele gasiti foarte multe tipuri de jucarii pentru pisici si niste jucarii speciale pentru zgariat. Da, pisicilor le place sa zgarie si ca sa nu o faca pe unde apuca, cumparati un astfel de dispozitiv. Gasiti inclusiv la 50 lei. Pisica de rasa cu pedigree va merge intotdeauna la locul special si nu va zgaria mobilele.